Translate

viernes, 28 de diciembre de 2012

Twits, Twubs i Hastags

Una de les primeres eines que ens vam presentar a classe de GITIC va ser, el Twitter. En el meu cas si que n'havia sentit a parlar, però al tenir una compta al Facebook, no m'havia preocupat mai d'endinsar-me en el món del Twitter.

UNA MICA D'HISTÒRIA...
Twitter va començar com un projecte de recerca i desenvolupament dins de Obvious, LLC, a Sant Francisco durant març de 2006. Al principi només la companyia desenvolupadora ho va usar internament fins que ho va llançar oficialment al públic.
Jack Dorsey és el pare d'aquesta aplicació web i actual president del Consell d'Administració de Twitter. 


QUE ÉS EXACTAMENT..

Twitter és un servei de microblogging que permet als seus usuaris enviar i llegir missatges de text d'una longitud màxima de 140 caràcters (denominats tuits) per mitjà del mateix web de Twitter, SMS, missatgeria instantània o bé aplicacions de tercers com Twidroid o Facebook. En altres paraules, podem dir que Twitter és una aplicació en la web que permet als seus usuaris escriure petits textos que poden ser llegits per qualsevol que tingui accés a la seva pàgina.

Aquestes actualitzacions es mostren en la pàgina de perfil de l'usuari, i són també enviades de forma immediata a altres usuaris que han triat l'opció de rebre-les. L'usuari original pot restringir el seguiment d'aquests missatges només per part dels membres del seu cercle d'amics, o permetre el seu accés a tots els usuaris.

Cada usuari pot decidir llegir a la seva pàgina principal els textos d'una altra persona o grup de persones, tenint sempre disponible el que altres han escrit recentment. Cada usuari pot, així, tenir una llista de "seguits" (following) i de "seguidors" (followers). Els "seguidors" llegiran els textos publicats pel "seguit" a les seves pàgines personals.
 Un compte en Twitter pot ser públic o privat, sent aquesta última l'opció més adequada per a qui vulgui utilitzar aquesta plataforma per comunicar-se entre un grup privat de persones, sense tenir interès a rebre informacions de lectors desconeguts. A més, qualsevol persona que obri un compte privat haurà d'acceptar personalment les sol·licituds individuals dels que volen formar part de la seva comunitat de lectors, així és reforça la seguretat i es protegeix la intimitat personal.
(informació extreta de WIKIPEDIA)

PARAULES CLAU:

Usuari: és el que primer se't demana, allò que et donarà una identitat dintre de la xarxa social, és el nom que té tothom i amb el qual els trobaràs o et trobaran, cal escriure'l amb (@) al davant (exemple: @mariarb19)

Tuït: són els missatges que nosaltres o la resta de mon pública des de la seu compte per tal de fer-los públics, han de ser curts i concisos ( 140 caràcters). Això és així perquè és un programa que va ser pensat per difondre eslògans de publicitat.

Retuït: que passa quan algú publica un Twit que ens agrada o que considerem que cal difondre, perquè conté un missatge interessant; doncs el Retwitejem, és a dir el publiquem en el nostre mur, tal qual l'ha escrit l'altre persona i indiquem d'on l'em tret.

Seguint a: el twitter com hem dit és una xarxa social per tan serveix per connectar persones entre si, una manera de saber que fa aquell amic/ amiga, és anant al seu mur o pàgina principal i clicant sobre l'opció de seguir-la, aixó provocarà que a partir d'aquell moment tot Twit que publiqui, apareixerà al meu mur d'inici, així podré saber que diu en tot moment.

Seguidors: obiament és un procés reversible, és a dir de la mateixa manera que jo segueixo a una persona, tothom que vulgui em pot seguir a mi, el meu perfil és públic i puc tenir seguidors a tot el món.

Hashtag: quan parlem dels Twits, no ens podem oblidar dels Hastag's, aquests serveixen per remarcar informacions importants dintre del missatge, són com missatges importants dintre del Twit, i aquests a vegades són comuns en varis Twits de persones totalment diferents i que ni tan sols es coneixen, per fer-ne ús cal posar l'etiqueta i per què aquesta quedi se l'ha de precedir dels símbol "#". Lligat això parlem també d'una pàgina important anomenada Tubs que és la que cerca els diferents hastag's o etiquetes i fins i tot les agrupa, de manera que tothom que l'ha utilitzat és troba en un mateix grup, per exemple a classe tenim (#giticn12)

Després de l'explicació us adjunt-ho un video tutorial,per que quedi més clar com cal fer-lo servir i també us deixo l'adreça del meu Twitter: 



No hay comentarios:

Publicar un comentario