Translate

jueves, 27 de diciembre de 2012

Primers passos a COED

Comunicadors

A les primeres classes de COED se'ns va plantejar una cosa molt important per el que significa la assignatura com a tal. Una persona que donima a la perfecció el sabe parla en públic de manera oral, escrita i des de fa poc digital, és el que l' Imma ens va dir que era un bon comunicador, tot i saber aixó ben be encara no sabíem quines caracerístiques o requisits havia de cumplir, així que com a feina havíem de triar un personatge públic que nosaltres creiessim que era bon comunicador i que justifiquessim el per qué.
El dia següent a l'arriba a classe tothom havia trobat un personatge diferent pero curiosament moltes caracterísiques coincidien els uns amb els altres, d'aquí vam poder veure que segurament hi hauria un perfil deterimat per ser un bon comunicador. En el meu cas vaig triar l'Andreu Buenafuente, de sempre he vist el seu programa i com jo moltes més persones, perquè té la capacitat d'atreure la teva atenció, és clar, proper, empàtic i molt expressiu amb la cara i el cos.
Aquí, us adjunto un vídeo on podem veure un bon exemple d'en Buenafuente durant un monòleg:

A classe doncs com he dit vam posar en comú el que tothom havia trobat i les característiques, aquí us poso un imatge que recull tot el que vam trobar, jo i els meus companys.



Com a conclusió de l'activitat vam veure que hi ha personatges públics que no sabia que eren bons comunicadors i ho són, i les característiques que els fan ser-ho, la majoria que no n'erem conscients.
Aquesta activitat ha sigut reforçada amb la lectura individual i el posterior treball del llibre:

Com parlar bé en públic

Des de l'assignatura de COED se'ns va proposar la lectura del llibre com parla bé en públic, és un llibre escrit per en Francesc Puigpelat i la Joana Rubio. Personalment al ser un lectura obligatòria sempre te l'agafes amb una mica més de mandra i menys actitud positiva, de la que tindries si el llibre l'haguessis triat tu. Però després de la seva lectura, que tmpoc va ser tan carregosa, vaig veure que era un llibre que com a mestre o com a persona que ocupa un càrrec de cara al públic, l'he de tenir a la meva biblioteca personal, és una eina molt bona i profitosa per tothom qui desitji poder adreçar-se a un públic tan de forma verbal com no verbal. De fet el primer que deixen clar i que crec que és important remarcar per tal de que més d'una persona en faci una lectura, és que tothom pot ser un bon comunicador, tan sols ens cal una mica de pràctica i actitut.
En general el llibre és com una guia per tenir un ventall de recursos per tal de ser un bon orador.
Així doncs malgrat que el principi no em va fer massa gràcia puc dir que m'ha sigut molt util la lectura del llibre, ja que podre utilitzar tècniques o tenir-lo sempre com a recurs.

Després de la lectura vam haver de realtizar un posterior treball de síntesi del llibre, i un cop entregat a classe vam realitzar una classe per posar en comú el que creiem que era més important per ser un bon comunicador, i així és com va sorgir el nostre decàelg.

Decàleg per a ser un bon comunicador

  • Tenir molt clar el tema i les idees que vols transmetre al públic
  • Preparar-se un bon guió per afavorir l'estructura del discurs
  • Captar l'atenció del públic mitjançant preguntes, l'humor, silencis...
  • Tenir cura de la posició del cos i de la gesticulació
  • Mostrar-se natural 
  • Utilitzar diferents tons de veu per no ser monòton
  • Fer ús dels mitjans audiovisuals com a suport de la paraula
  • Dominar el llenguatge
  • Heu d'adaptar-vos al públic
  • Claredat, precisió i brevetat

No hay comentarios:

Publicar un comentario