Translate

sábado, 29 de diciembre de 2012

CMAPTOOLS i PREZI, eines de suport a les presentacions

Avui us vull presentar unes quantes eines per tots aquells que normalment fan presentacions en públic fins ara, jo de tota la vida havia fet servir el Power Point un programa molt pràctic i útil, però des de que a classe de GITIC ens van ensenyar a utilitzar el CMAPTOOLS i el PREZI. Un cop us els hagi explicat i ensenyat, us puc assegurar, que en rares ocasions fare servir el POWER.

El primer sera el CMAP TOOLS, us deixo la pàgina per tal que us el descarregueu Descarrega't el CmapTools ja que així com els altres dos es pot treballar des de internet, aquest s'ha de descarregar i crear una compta, tot seguit seguirem el procediment per tal de crear una carpeta:


1. A la pantalla de Vistas (s'obre automàticament) clicarem el botó Cmaps en Sitios (Figura 1)

Figura 1







2. Un cop siguem dins del "Cmaps en Sitios" buscarem la carpeta "IHMC Public Cmaps" més nova, és a dir la carpeta que tingui el número més gran entre parèntesis, actualment és la "IHMC Public Cmaps (3)" (Figura 2)

Figura 2










3. Un cop siguem dins la carpeta " IHMC Public Cmaps" entrarem dins la carpeta on posa " Users (create your own folder...)" (Figura3)

Figura 3










4. Un cop dins la carpeta de "Users (create your own folder...)" Clicarem a dalt a l'esquerra on posa "Archivo" i després "Nueva carpeta", li posarem el nostre nom, i així ja haurem creat la nostra carpeta.


Un cop tinguem la nostra carpeta ja podem començar a fer els nostres mapes conceptuals amb una finestra que se'ns obrirà amb el nom de "Sin título 1". 
Per a començar a crear el mapa conceptual farem doble clic i ens apareixerà un quadre de text amb uns interrogants. En el lloc dels interrogants hi posarem els conceptes que ens interessin. Veureu que aquest quadre de text a dalt hi té com una doble fletxa, si la cliquem i l'arrosseguem crearem un altre concepte enllaçat amb el primer per un nexe. Amb aquest procediment podrem crear tants mapes conceptuals com vulguem.

Quan tinguem el mapa conceptual més avançat podem afegir "links" als nostres conceptes, clicant amb el botó dret a sobre i seleccionant l'opció "Agregar página web".


Per a crear un mapa conceptual, cal seguir uns passos:

1. Seleccionar els conceptes
2. Fer la categorització, mirar quins conceptes pertanyen a cada branca
3. Vinculació entre conceptes.

(instruccions del Blog de XENIA COLOM, de 1r Ed. Primària)
Continuarem amb el PREZI és un un programa de presentacions per explorar i compartir idees sobre un llenç virtual basada en la informàtica en núvol. 
Prezi s'utilitza com a plataforma de pont entre la informació lineal i la no lineal, i com una eina de presentació d'intercanvi d'idees, ja sigui de forma lliure o be estructurada. El text, les imatges, els vídeos i altres mitjans de presentació es col·loquen sobre el llenç, i es poden agrupar en marcs. Després, els usuaris designen la grandària relativa i la posició entre tots els objectes de la presentació i com es fa el desplaçament entre aquests objectes, així com la ampliació/allunyament. Per a les presentacions lineals, els usuaris poden construir una ruta de navegació prescrita.
La presentació final es pot desenvolupar en una finestra del navegador, també permetent una presentació fora de línia amb només descarregar l'arxiu. També us deixo un video tutorial per tenir nocions bàsiques del programa.






No hay comentarios:

Publicar un comentario