Translate

viernes, 28 de diciembre de 2012

Del Office al Drive, tot un pas

El que ara us explicaré, us puc dir, que casi m'ha canviat la vida, semblarà mentida, però com un servei que ofereix el Google pot ser tan pràctic.
Primer quan te'l ensenyen penses que és una mica "cutre" i que no ho faràs servir en tot el trimestre, però al contrari, fa que deixis de banda l'Office i treballis amb prioritàriament amb aquest.

QUE ENS OFEREIX...
Google Documents i Fulls de càlcul, oficialment Google Docs & Spreadsheets és un programa gratuït basat en Web per crear documents en línia amb la possibilitat de col·laborar en grup. Inclou un Processador de textos, un Full de càlcul, Programa de presentació bàsic, un creador de dibuixos i un editor de formularis destinats a enquestes. Google Docs juntament amb GMail, Google Calendar i Google Talk; el 7 de juliol de 2009, van deixar la seva qualitat de Beta i van passar a ser productes acabats. A partir de gener del 2010, Google ha començat a acceptar qualsevol arxiu en Google Docs, entrant al negoci de l'emmagatzematge online amb un màxim d'1 GB (amb expansions per costos addicionals) i preparant el camí per Google Chrome US.2 El 24 d'Abril de 2012 Google *Docs va canviar la seva denominació a Google Drive, incorporant la capacitat de sincronitzar arxius amb la PC, i augmentant la cota d'emmagatzematge gratuït a 5 GB.
(infrormació de wikipèdia)

COM FUNCIONA?
A la part esquerra de la pagina inicial, trobarem un menú en el qual haurem de clicar " CREAR" allà se'ns desplegara la varietat de documents que podem crear, es a dir des d'un full de càlcul, un formulari, un document, un dibuix i una presentació. Un cop seleccionat el tipus de document que volem crear, aquest es desa a la carpeta "MI UNIDAD", però la gran avantatge d'aques programa és que un cop fet, el podem compartir amb qualsevol contacte, només cal introduir el seu correu electrònic del Gmail, i a partir d'aquest moment quedarà penjat a la xarxa i és podrà obrir des de qualsevol lloc. Quan compartim el document també tenim l'opció de decidir si el poden editar o tan sols obrir-lo. De la mateixa manera que existeix una carpeta anomenada "MI UNIDAD" hi ha la carpeta, "COMPARTIDO CONMIGO", on trobarem tots els documents que altres persones han creat i volen compartir amb mi.


Per acabar us deixo un video tutorial sobre el Drive:

No hay comentarios:

Publicar un comentario